image
image
SOLUȚII

Securitate cibernetică

Securitatea cibernetica reprezinta abordarea strategică prin care sunt implementate politici, procese și tehnologii pentru a proteja organizațiile, sistemele lor critice și informațiile sensibile de atacurile cibernetice. Aceste atacuri cibernetice au ca scop de obicei accesarea, modificarea sau distrugerea informațiilor sensibile, obtinerea de bani de la utilizatori prin intermediul aplicatiilor ransomware, sau întreruperea proceselor normale de afaceri.

SOLUȚII

Incidentele de risc cibernetic pot avea costuri semnificative operaționale, financiare, reputaționale și strategice pentru o organizație. Implementarea măsurilor eficiente de securitate cibernetică este deosebit de dificilă astăzi, deoarece munca hibridă din perioada pandemică și post-pandemică a adus o serie de noi vulnerabilități: există mai multe dispozitive decât angajati, angajatii isi aduc propriile dispozitive in reteaua organizatiei,  iar atacatorii devin din ce în ce mai sofisticați și mai îndrăzneți.

O abordare de succes a securității cibernetice are mai multe straturi de protecție: identități, acces, infrastructură, date, dispozitive, colaborare, Cloud.  Într-o organizație modernă, oamenii, procesele și tehnologia trebuie să se completeze reciproc pentru a crea o apărare eficientă împotriva atacurilor cibernetice.

image
image
image

Managementul identității și accesului (IAM), este un sistem de politici și tehnologii care facilitează gestionarea identităților electronice sau digitale si asigura acces controlat la resursele companiei.

image

Soluțiile de securitate a infrastructurii protejează comunicațiile LAN-WAN și aplicațiile critice de rețea. Amenințările cibernetice la adresa infrastructurii tehnologice: phishing, atacuri ransomware, exploatări distribuite de denial of service...

image

Angajații unei companii ar trebui să aibă un mediu sigur prin solutii de securitate adecvate la locul de muncă. Este necesară o abordare pe mai multe niveluri…

image

Securitatea în cloud reprezintă întregul pachet de tehnologii, protocoale și cele mai bune practici care protejează mediile de cloud computing, aplicațiile care rulează în cloud și datele stocate în cloud.

image

Conectarea dispozitivelor mobile, cum ar fi laptopuri, tablete, telefoane mobile, senzori IoT la rețelele corporative creează căi noi de atac pentru atacatorii cibernetici, căi care nu existau cu doar câțiva ani în urmă.

image

Securitatea datelor include criptarea datelor, hashingul, tokenizarea și practicile de gestionare a cheilor care protejează datele transmise intre toate aplicațiile și platformele folosite de o organizatie.

Principalele tipuri de amenințări la securitatea cibernetică

Phishing

Phishing-ul este practica de a trimite e-mailuri frauduloase care seamănă cu e-mailurile din surse legitime. Scopul acestora este de a fura date sensibile, cum ar fi numerele cărților de credit și informațiile de conectare. Este cel mai frecvent tip de atac cibernetic.

Ransomware

Ransomware este un tip de software rău intenționat conceput pentru a stoarce bani prin blocarea accesului la fișiere sau la sistemul informatic până când răscumpărarea este plătită. Plata răscumpărării nu garantează că fișierele vor fi recuperate sau că sistemul va fi restaurat.

Malware

Malware este un tip de software conceput pentru a obține acces neautorizat sau pentru a cauza deteriorarea unui computer.

Ingineria socială

Ingineria socială este o tactică pe care o folosesc adversarii pentru a vă păcăli să dezvăluiți informații sensibile. Ingineria socială poate fi combinată cu oricare dintre amenințările mentionate pentru a vă face mai probabil să faceți clic pe linkuri, să descărcați programe malware sau să aveți încredere într-o sursă rău intenționată.

Construiți un ecosistem de soluții de securitate care să vă protejeze business-ul. Specialiștii Neoteq vă pot ajuta în acest demers:

Contact

Solicitați o ora de consultanță gratuită

Contact

Solicitați o ora de consultanță gratuită